ALIAS,ŽENEVA

Alias, Ženeva
2021
Normalno
koreografija: Guilherme Botelho

Opis Umetnici
ALIAS,ŽENEVA

Alias, Ženeva

2021

Normalno

koreografija: Guilherme Botelho
saradnik koreografa: Victoria Hoyland
originalna muzika: Murcof
dizajn svetla: Jean-Philippe Roy
dizajn kostima: Amandine Rutschmann
tehnički direktor: Alex Kurth

igrači, kreatori: Arnaud Bacharach, Eve Bouchelot, Louis Bourel, Erica Bravini, Sarah Bucher, Veronica Garcia, Laetitia Gex, Alex Landa-Aguirreche, Romane Peytavin, Gabriel Simoes, Johanna Willig-Rosenstein

trajanje: 60 ’
premijera: Théâtre Forum Meyrin, Geneva, 2018.

produkcija: Alias
koprodukcija: Théâtre Forum Meyrin, Théâtre du Crochetan

 

Sve pojave su ciklične, sve ima svoj kraj; stvari neumitno nestaju i ističu pre ponovnog pojavljivanja ili rađanja u nekom drugačijem obliku, vremenu ili prostoru. Kolaps, nestajanje, obnova, transformacija. Grupa pojedinaca ulazi u proces, hipnotički privučena nevidljivom silom. Alegorija života u stalnom kretanju i transformaciji postaje progresivno manifestna… Kroz svoj novi rad, Boteljo nas poziva da izaberemo metafizički pogled na čin padanja. Šta znači pasti? Da li to znači nestati ili prepustiti se? Da li je to zaljubljivanje, prelaženje poznatog vrtloga uzbuđenja i osećanja? Komad prikazuje tela nagnuta u pravcu vetra, poput stabljika trave u oluji ili ljude zarobljene u kružnom životnom kretanju.

 

Rođen u Brazilu, Đulijerme Boteljo je započeo svoju igračku karijeru u Sao Paulu. Svoj prvi angažman dobio je u Baletu Velikog teatra u Ženevi. Trupu Alias je osnovao 1994. godine. Pozoran posmatrač paradoksa u našem svakodnevnom životu, napetosti koja vlada u društvenim odnosima i izazova sa kojima se suočava svet, Boteljo često preispituje stvarnost kroz svoje kreacije na veoma provokativan način. U njemu postoji snažna želja da pronađe smisao kroz svoje radove u kojima dominira pokret koji prkosi ravnoteži i koji od igrača zahteva potpunu posvećenost.

 

Alias je nezavisna trupa savremene igre koju je 1994. godine u Ženevi osnovao igrač i koreograf Đulijerme Boteljo. Od osnivanja, kompanija je ostvarila više od 25 celovečernjih produkcija ovenčanih međunarodnim uspehom, odnosno izvela preko 500 predstava u 20 država Evrope i na gostovanjima u Africi, Aziji, Severnoj i Južnoj Americi.

 

Izvor: bdp.rs

Preporuka

BOING BOING

TEATAR NA BRDU

Igraju: Radovan Vujović, Viktor Savić, Borka Tomović, Jelena Gavrilović, Nada Macanković/ Andrijana Oliverić,…

FRENKI I DžONI

TEATAR NA BRDU

Igraju: Sloboda Mićalović i Igor Đorđević

Igraju: Sloboda Mićalović Igor Đorđević

Dragi korisniče,

Ovaj sajt koristi kolačiće za poboljšanje korisničkog iskustva. Korišćenjem ovog sajta prihvatate korišćenje kolačića. Politika privatnosti

Prihvati